В студиото на „Честно казано“, предаването на Люба Кулезич в BiT гостува Георги Зяпков – бивш директор на управление „Кредитиране“ – КТБ , той разказа информация от „кухнята“, за източването на КТБ, защо прокуратурата обяви банката за „пирамида“ и имал ли е кредити към банката Делян Пеевски.

„Аз бях в банката 12 години, наясно съм с активите, начина на кредитиране, проблемите на банката. КТБ имаше проблеми, които се характерни за целия банков сектор у нас. Факт е, че от 3 години се внушава на българското общество, че КТБ е пирамида, целта обаче е след нейното събаряне активите да се разграбят на безценица“, посочи Зяпков.

Георги Зяпков коментира изказването на прокурор Иван Гешев, че КТБ щяла да рухне по естествен начин в края на 2016 година, като абсолютно невярно.

„10 дни след затварянето на банката, след масовите тегления, към 30 юни КТБ все още имаше пари – близо половин милиард лева. 1 млрд и 200 мил. лева, които бяха изплатени за 5 дни, бяха около 15% от активите на банката. Малко са банките в световен мащаб, които могат да акумулират подобни плащания в рамките на само 5 работни дни“, каза Запрянов.

Още разкрития за източването на КТБ и имал ли е кредити Делян Пеевски, вижте ТУК.

Advertisements