Три дружества, свързани с депутата Делян Пеевски, имат непогасени кредити към КТБ за над 8 милиона лева. „Техноекспортстрой“ ЕАД, „Сиболе сървисис инкорпорейтид Бългаия“ ЕООД  и „Промишлено строителство холдинг“ ЕАД и  са не просто пришити за Пеевски, а направо си го спонсорират. Част от кредитите на трите дружества бяха погасени с договори за цесии, сключени с ПИБ по време на квесторите назначени от БНБ.  Но другата част от кредитите им не са.  Какво правят по този въпрос синдиците на банката Кристи Маринова и Ангел Донов. Нищо разбира се!

Маринова и Донов изобщо не са подали молби за производство по несъстоятелност на трите дружества.  А още по-наглото е, че две от дружествата необезпокоявани от никого разпродават свои имоти без да връщат кредите си.  Последната продажба е от юли тази година.

На 5 май 2017 г. „Промишлено строителство холдинг“ ЕАД продава  цяла промишлена сграда,  с площ 497.000 кв. м.,  намираща се на ул. „Камен Андреев“, No:24 в гр.София. Купувач е „Инфра Експерт“.

Имот на „Техноекспортстрой“ ЕАД, с площ 21 112.000 кв. м., отново в София, на 24 юли 2017 г. е включен в договор за цесия със страни: ипотекарен длъжник „Техноекспортстрой“, цесионер е  „Витоша Билдинг“,  кредитор е „Кепитъл Инвестмънт“, а цедент Тодор Станиславов Стойнов

sindicite-ktb-usluga-peevski.jpg

Как ви звучи фактът, че на  29 март 2017 г. ПИБ е подала молба за обявяване в несъстоятелност на „Промишлено строителство холдинг“ ЕАД. На нас ни звучи като на синдиците на КТБ да им е наредено да не предприемат никакви действия. Тяхна молба до момента за присъединяване към делото също няма. КТБ е първият кредитор на това дружество, а синдиците на банката Кристи и Ангел трябва да го знаят. Най-малкото, защото още на 16 февруари 2017 г., същите тези синдици публикуваха списък на некоректните длъжници, в които тези компании са посочени като такива.

Вижте още: Активи на КТБ са заграбени от ”жертвата” Пеевски

Очаквайте продължение, защото освен явни кражби, корупционни схеми и удовлетворяване на престъпни интереси от публичните регистри се вижда ясно и увеличаващото се благосъстояние на хората, които участват в погрома и разграбването на КТБ.

 

 

Advertisements